pokaż

Olej maracuja

29,00 

Naturalny, kosmetyczny olej wyciskany z nasion marakui (passiflory), bogaty w niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczone, a także w witaminy A ,C, K i E oraz wapń, potas i fosfor.

Opis

Naturalny, kosmetyczny olej wyciskany z nasion marakui (passiflory), bogaty w niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczone, a także w witaminy A ,C, K i E oraz wapń, potas i fosfor. Był wykorzystywany od setek lat przez plemiona z Amazonii. Ten oryginalny i egzotyczny olej słynie z bogatej zawartości bioflawonoidów jak i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 6. Nadają one olejowi właściwości odmładzające. Olej ten regeneruje i odżywia skórę oraz włosy delikatne i suche nie przetłuszczając ich. Olej z marakui posiada dwukrotnie silniejszy potencjał antyoksydacyjny niż olej arganowy co czyni go bardzo silnym olejkiem o właściwościach przeciwstarzeniowych i przeciwzmarszczkowy.

Działanie i właściwości oleju:

nawilżające i ochronne, poprawia elastyczność skóry, uspokaja skórę i łagodzi stany zapalne, reguluje wydzielanie sebum, spowalnia procesy starzenia się skóry, witamina K stymuluje krzepnięcie, działa znakomicie na cerę naczynkową, na trądzik różowaty i zaczerwienienia skóry, regeneruje i przywraca warstwę lipidową, zmniejsza stany zapalne skóry, łagodzi obrzęki i bóle mięśni, zapewnia witalność skóry, skwalen, główny element powierzchni skóry, ma właściwości zmiękczające i przeciwutleniające, karotenoidy i flawonoidy przeciw-działają wolnym rodnikom, polecany również do pielęgnacji suchych, kruchych i zniszczonych włosów (nadaje im połysk), świetnie sprawdza się w masażu sportowym, gdyż posiada właściwości przeciwzapalne.

Olejek z pestek marakui polecany jest w przypadku każdego rodzaju cery. Zdecydowanie najbardziej sprawdza się jednak w przypadku cery naczynkowej (m. in. dzięki wysokiej zawartości witamin C i K). Skutecznie wspiera też łagodzenie objawów trądziku różowatego.

Stosowanie:

Olejek polecany jest do pielęgnacji twarzy oraz całego ciała. Można go stosować samodzielnie jak również dodatek do kosmetyków lub wód kwiatowych.

Pojemność: 30ml

Producent: Fitcomfort

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej maracuja”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *